Uitgelekte CIA documenten leert agenten hoe ze in de EU moeten infiltreren

Wikileaks heeft twee geheime documenten naar buiten gebracht waarin CIA-agenten geïnstrueerd worden hoe ze op de beste manier de veiligheids-systemen op de internationale luchthavens van de EU kunnen omzeilen, dit terwijl ze undercover missie’s uitvoeren.

wikileaks

De eerste van de twee documenten, gedateerd september 2011, adviseert undercover agenten hoe te handelen tijdens een secundaire luchthaven screening. Dit soort screenings zouden een risico zijn voor de agenten undercover want het zou hem kunnen verraden.

De handleiding benadrukt het hebben van een consistente, goed ingestudeerde, en aannemelijke verhaal.

Het tweede document, gedateerd januari 2012, presenteert een uitgebreid overzicht van de EU-Schengen grens controle procedures.

Checkpoint-Schengen-overview

Lees het complete verslag (Foto van twitter.com/wikileaks)


Checkpoint-Surviving-Secondary

Lees het complete verslag (Foto van twitter.com/wikileaks)

Het overzicht geeft informatie over de verschillende elektronische veiligheidsmaatregelen, waaronder het Schengen Informatie Systeem (SIS) en de Europese databank voor vingerafdrukken Eurodac.

WikiLeaks ‘hoofd redacteur Julian Assange legt uit dat uit deze documenten blijkt dat “onder de regering-Obama de CIA infiltreerd bij de grenzen van de Europese Unie en daar clandestiene operaties uitvoerd in EU-lidstaten.”

Het document geeft ook een inzicht in de angst van de CIA betreft de identiteit van hun agenten, dit omdat de EU steeds meer gaat werken met de biometrische databanken – precies dezelfde die de Verenigde Staten na 9/11 hebben ingevoerd.

Volledige scherm

Een uitgelekt CIA rapport zegt dat gerichte moord programma’s averechts kunnen werken. Meer informatie vind je hier.

Sending
User Review
0 (0 votes)