Te weinig beveiliging in Nice?

Terwijl alle kranten bol staan van het gruwelijke nieuws uit Nice, hoor je niks over het feit dat de beveiliging slecht tot zeer slecht was. Buiten kijf staat dat er ook zonder beveiliging zoiets niet moet/mag gebeuren, maar het feit blijft dat er in deze wereld toch zulke afschuwelijke mensen zijn die deze laffe actie’s blijven uitvoeren, waardoor er gewoon beveiliging nodig is en zal zijn!

vrachtwagen nice aanslag

De kogel inslagen in de voorruit van de vrachtwagen waarmee de Tunesiër Antwan Kumiya (31) in reed op de menigte in de straten van Nice. © Eric Gaillard / Reuters

Was er te weinig beveiliging?

Carol Davis, een getuige van de aanval in Nice, vertelde RT dat de Franse veiligheidsdiensten niet genoeg aandacht aan het gebied hadden geschonken, waar slechts een paar politiemensen “gewoon een soort van rond aan het lopen waren, en vooral veel met elkaar aan het praten waren” voorafgaand aan de aanval.

“De dag ervoor nog ben ik weg gegaan van het strand, omdat ik dacht dat zomaar iedereen hier kan komen en op ons kan schieten,” zei ze, eraan toevoegend dat de lokale bevolking “woedend is op het gebrek aan veiligheid hier.”

“We zien heel weinig beveiliging hier; we zien het leger niet; we zien een paar jongens met machinegeweren; ze waren gewoon een soort van rond aan het lopen, niet echt op zoek, meestal praten ze met elkaar, “klaagde ze, benadrukt dat” niemand zich veilig voelt “in dit soort omgeving.

Professionaliteit politie

Het gedrag van de politie in de stad voorafgaand aan de aanval gaf ook aanleiding tot ernstige zorgen over hun professionele gedrag en het vermogen om een dreigende terroristische aanval te stoppen.

“We zien de politie in de stad op kleine fietsen en ze lachen en hebben plezier, en zo nu en dan kijken ze naar hun Facebook-pagina’s op hun mobiele telefoons. Ze geven niet om de veiligheid hier in Nice, helemaal niet!” Merkt ze.

Davis woog ook in op de mogelijke politieke gevolgen van de aanval, te zeggen dat “helaas, wat er gaat gebeuren, is dat bepaalde rechtse fracties van de politieke wereld hiervan gaan profiteren, zeker nu ze weten dat de man van Tunesische afkomst is.”

Dit is niet de eerste keer dat de Europese rechtshandhaving onder vuur ligt. Samia Maktouf, een advocaat van de ouders van de 26-jarige Valentin Ribet, die in de Bataclan bloedbad stierf in Parijs, zegt dat de lakse Belgische beveiliging en bewakingssystemen de terroristen de kans hebben gegeven om naar Frankrijk te gaan en zo hun aanslag te plegen.

De advocaat vertelde dat: “In het geval van Bataclan zelfmoordenaar Samy Amimour, het bekend was dat hij een deel uitmaakte van de groep van terroristische recruiters en hij was onderworpen aan een reisverbod, maar hij slaagde erin om de grens over te steken met een vals paspoort. De inlichtingendienst heeft gewoon niet hun werk goed gedaan; ze hebben andere diensten niet op de hoogte gebracht, zowel in binnen als in het buitenland niet.”

Vrijheid

Zijn dit manieren om ons bang te houden en zijn er hier hogere machten aan het werk om ons een oor aan te naaien, en zo geleidelijk al onze rechten af te nemen?

Wij weten het niet, maar wat wij wel weten is dat er in de mainstream media niet over dit soort zaken word gesproken.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x