Ruim 4 miljard mensen geen toegang tot internet

Internet word langzamerhand beter beschikbaar voor de wereldbevolking. Eind 2014 zijn er een kleine 3 miljard mensen verbonden met internet. Dit is een kleine 8 procent meer als in 2013 toen waren er 2,7 miljard mensen online. Dit heeft het de International Telecommunications Union (ITU) bekend gemaakt.

Geen toegang of een beperkte toegang

Wat ons van Mijn Nieuws Online dan weer opvalt is dat er steeds maar word gesproken over het aantal mensen wat online is, maar wat word er gedaan voor ruim 4 miljard mensen die GEEN internet ter beschikking hebben, of die achter de great firewall wonen in China!

Van de mensen die geen internet hebben wonen 90 procent in ontwikkelings landen tegenover 6 procent die wel een vaste breedband aansluiting hebben. In ontwikkelde landen hebben ongeveer 30 procent van de mensen een vaste breedband aansluiting. Dit zijn best schokkende cijfers want dit houd in dat een groot deel van de mensen geen toegang heeft tot alle informatie online te vinden is.

 

Internet gebruikers wereldwijd
internet gebruikers wereldwijd

 

De ITU houd ook een landen index bij waarbij Nederland op de 7 plek van de wereld staat betreft het aantal mensen online. Op deze lijst stonden we de afgelopen jaren op de vijfde plek maar we zijn iets terug gezakt. De landen in Europa met de grootste internet dichtheid zijn Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Oostenrijk.

Mobiel internet

Ook het mobiele internet zorgt voor een grote groei en men schat dat eind 2014 een derde van de wereldbevolking toegang heeft tot internet via een mobiele verbinding.

gebruikers
Wereldwijde ict ontwikkelingen

Infrastructuur

Ook qua infrastructuur is het in de meeste landen niet al te best en zeker niet in de ontwikkelings landen. Mensen moeten soms in bomen klimmen om maar een glimp van een signaal op te pakken.

Dit is in Nederland, Finland, Verenigd Koninkrijk en Luxemburg wel anders. Zij worden geprezen in hun uitstekende infrastructuur.
Zeker Nederland staat goed in het rapport. Van de Nederlandse huishoudens heeft 95 procent een pc en 95 procent heeft ook een breedband internet aansluiting.

Voor het beste infrastructure en de grootste gebruikersgroep moet je naar Denemarken, zij stootte in 2013 Zuid-Korea na lange tijd van de eerste plek.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x