Offshore platform in brand Kaspische zee

Een platform in het Gunashli diepzee veld in de Kaspische zee wordt momenteel geëvacueerd. Het eiland van Azerbaijan State Oil is in de brand gevlogen nadat een hoofd gasleiding is gescheurd door een hevige storm. De 10 meter hoge golven maken het redden bijna onmogelijk.

platform 10 kaspische zee

Azerbaijan State Oil heeft al in een officiële verklaring verteld dat er vooralsnog 32 bemanningsleden zijn overleden en 42 bemanningsleden zijn gered. Een officiële verklaring van een Azerbeidzjaanse nieuws bureau zegt dat er nog wel 84 bemanningsleden aan boord van het eiland kunnen zitten.

Door de hevige golven en de harde wind is er ook nog eens een reddingsboot onder het platform geraakt waar naar schatting nog 26 bemanningsleden in zitten. Over de lot van de inzitten word nog gespeculeerd. De reddingsboot waar maximaal 42 man op kan zit vast tussen de jacket.

2 brandbestrijding boten en een duikboot zijn gemobiliseerd om te assiteren bij de reddingsoperatie. Het incident is voor het eerst gemeld rond 18:00 lokale tijd.

Er liggen 6 BP Platforms in de directe omgeving, maar deze worden niet geavacueerd of ondervinden geen hinder door de gebeurtenis.

platform 10

Op de beelden is duidelijk te zien dat de boot vast zit tussen de jacket van het platform.

2de Platform in de problemen

Vanmorgen was er ook al een eiland in de Kaspische zee in elkaar gestort (30 km van Platform 10) door de hevige storm waarbij nog 3 mensen vermist zijn. Er wordt gevreesd dat de bemanningsleden zijn overleden in het ijzige water.

Verdere informatie

Omdat het incident nog steeds ongoing is kun je het beste de site van oilandgaspeople in de gaten houden want hier worden regelmatig updates geplaatst.

Source: oilandgaspeople.com

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x