Het geld vliegt in het rond bij een crash in Hong Kong

De politie van Hong Kong heeft de mensen gevraagd om de miljoenen dollars terug te brengen die ze hebben meegenomen nadat er een geldtransport busje was gecrasht. Het busjes vervoerde 525 miljoen Hong Kong dollar (68 miljoen dollar, 55 miljoen euro).

In totaal werd er meer dan 35 miljoen Hong Kong dollar, in bank biljetten, verspreid over het asfalt na het verkeersongeval achter gelaten.

Getuigen van de crash vertelden de pers dat tientallen mensen hun zakken vol met geld stopten – dit voordat de politie ter plekke was en het gebied kon afzetten.

wan-chai-district

De straat ligt bezaaid met bankbiljetten na het het verkeersongeval.

Zo’n 20 miljoen Hong Kong dollar werd terug gevonden of terug gebracht. Daarnaast heeft de politie ook gewaarschuwd dat het niet terug brengen van de rest van het geld gezien word als een zeer ernstige misdaad.

cash-spill-Wan-Chai

Gewapende politie beveiligde het gebied en kon zo HK $ 20m terugvinden.

politie-geld-wan-chai

De politie telt het terug gevonden geld – ze komen op zo’n HK $ 20.

Het incident gebeurde tijdens de lunch op een van de drukste wegen van Hong Kong in de wijk Wan Chai op Hong Kong eiland, en veroorzaakte een enorme chaos waarbij mensen hun auto’s achterlieten en de biljetten gingen oprapen.

Getuigen vertelden dat ze losse biljetten zagen liggen op de rijbaan maar ook dat ze in plastik verpakte pakketten zagen met daarin briefjes van HK $ 500!

Een getuige vertelde de South China Morning Post dat ze normaal uitziende Chinese vrouw weg zag lopen met tenminste 10 bundels.

Ze had haar armen vol “bakstenen” van contant geld – Het was zo veel als ze kon dragen, waarna ze verdween in de diepten van Wan Chai.

Kort na het ongeval riep politiecommissaris Wan Siu-hong degene op die geld hadden gepikt om dit zo spoedig mogelijk aan de politie te overhandigen.

De commissaris voegde hier aan toe dat degene die het geld gebruikt een zeer ernstig misdrijf pleegt onder ordonnantie.

Het onderzoek naar het ongeval loopt nog en er word niet uitgesloten dat er opzet in het spel is.

Sending
User Review
0 (0 votes)