$ 27k boete of 3 jaar achter de tralies voor ‘Selfie-stick’?

Zuid-Koreaanse gadget fanaten kunnen vanaf heden een boete ontvangen van 27.000 dollar of 3 jaar gevangenis straf voor het gebruiken van een niet geregistreerde “Selfie-Stick”!

Het nieuws is naar buiten gebracht door het ministerie van techniek en geld voor de bluetooth versie, waarbij je foto’s op afstand van jezelf kunt nemen.

Het gaat hierbij om de bluetooth signalen, radio golfen. En wanneer deze niet getest zijn zouden ze in theorie storing kunnen veroorzaken op andere systemen.

“Het zal niet zo snel iets beïnvloeden, maar het is toch een telecommunicatie middel en die zijn nou eenmaal onderhevig aan regelgeving. En hierom zijn we verplicht om hard op te treden tegen mensen met een niet gecertificeerde Selfie-Stick. Aldus een ambtenaar van het Central Radio Management Office van het ministerie.

 


Zuid-Koreanen, zijn naast het feit dat ze zeer gepassioneerd zijn van cutting-edge technologie, ook wel gewend aan wetten en regels. Zo zouden zij regelmatig het ministerie opbellen om te vragen of een product wel gecertificeerd is of niet.

selfie2

Het aantal verkochte Selfie-Sticks ligt heel hoog in Zuid-Korea. En in drukke winkelstraten zoals die in Seoul zijn de Selfie-Sticks niet aan te slepen, zeggen de verkopers zelf.

Een Selfie Stick kost voor een basis exemplaar rond de 5 dollar en voor een bluetooth-versie rond de 25 euro. In Nederland ligt dit bedrag een tussen de 10 en de 30 euro.

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
6 years ago

[…] windows is ontworpen, en wie niet kan wachten, moet nog steeds voor de iets duurdere Intel Compute Stick […]

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x